31 Ağustos 2015 Pazartesi

Evimin Filmleri: The Serpent and the Rainbow



Film Adı: The Serpent and the Rainbow
Tür: Gerilim, Korku
Puan: 7/10


IMDB Puanı: 6.4
IMDB Linki: http://www.imdb.com/title/tt0096071

Neden İzlemeli?

Korku ve gerilim sinemasının üstatlarından birisi daha bugün hayata veda etti. Wes Craven, yaratmış olduğu eserlerle korku sineması için zaten yeteri kadar önem taşıyor ama onun başardığı çok daha önemli bir husus var. Wes ustamız, birçok meslektaşının aksine her dönemde korku sinemasında çağdaş eserler vermeyi başarabildi. 70'ler, 80'ler, 90'lar ve 2000'ler korku sinemasına bakın, birbirinden çok farklı jenerasyonlara hitap edebilen ve dönemin öncüsü olmayı başarabilen filmlerin altında hep Wes Craven'ın imzası var.

Öne çıkan filmleri:

The Last House on the Left (1972)
The Hills Have Eyes (1977)
A Nightmare on Elm Street (1984)
Deadly Friend (1986) (Bu da yine az bilinen ve dönemine göre son derece ayrıksı duran bir Craven filmidir. Senaryosu çok ciddi eksiklerle dolu, oyunculuklar zayıf ama basketbol topu başta olmak üzere sinema tarihine geçmiş birden fazla esaslı sahnesi var. Korku türüne ilgi duyanlar için güzel bir hazine.)
The People Under the Stairs (1991)
Scream (1996)
Red Eye (2005)

Korku sineması için bu söylediğimiz şeyi gerçekleştirebilmek gerçekten çok ama çok zor bir zanaat. Bugün müteveffanın anısına, diğer filmlerine nazaran daha az bilinen bir filmini öneriyorum. The Serpent and the Rainbow, tam anlamıyla bir piyasa filmi değil. Ürkütücülüğü, atmosferi tamamen bir yönetmen başarısı. Zira aynı konuyu başka yönetmenlere verseniz buradan size dram da çıkarır, yarı belgesel de çıkarır. Craven üstadımız ise çekildiği dönem de göz önüne alındığında, Afrika'nın kendine has o mistik ve bilinmez havasında müthiş bir kara büyü öyküsü anlatıyor. Filmin başında yer alan hayal sekansı bugün hala birçok sinemaseverin zihninde önemli bir yer tutmaktadır. Zamanının önünde, hayli başarılı ve farklı bir korku filmi ile karşı karşıyayız. Yeni neslin Scream ile, seksenler ve doksanlar kuşağının Elm Sokağı serisi ile gönlünü kaptırdığı bu büyük korku dehasının en farklı işine muhakkak bakmanızı tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder